Stel je eens voor: De mooiste dag van je leven in een heerlijk zonnetje en tussen de palmbomen. Trouwen op Curaçao is een unieke ervaring met eindeloze mogelijkheden; het kan bijna niet mooier! Wij zetten 5 redenen op een rij, waarom trouwen op Curaçao een echt sprookje is!

Het weer
Curaçao heeft een tropisch klimaat en is daardoor eigenlijk altijd heerlijk zonnig! Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het eiland de perfecte locatie voor jouw bruiloft. Tip: Trouw tussen maart en augustus om regen te vermijden!

De locaties
In onze vorige post gaven we jullie al tips voor de mooiste trouwlocaties op Curaçao. En geloof ons: dat zijn er heel wat! Van de parelwitte stranden tot een luxe resort of het stadhuis in Willemstad: het eiland barst van de unieke plekken om te trouwen.

Bijzondere trouwfoto’s? Check! Een prachtige reis? Check! Unieke locatie? Dubbelcheck!

Makkelijk geregeld
Trouwen op Curaçao moeilijk? De eerste stappen zijn snel gezet! Schrijf uiterlijk 2 maanden voor je gewenste trouwdag een brief naar het stadhuis in Willemstad Curaçao met de vraag in ondertrouw te willen gaan. Geef aan dat je wilt trouwen en wie je getuigen zijn. Je hebt minimaal 2 getuigen nodig voor een huwelijk in het stadhuis en zes bij een beach wedding. Zorg ervoor dat zowel de bruid als de bruidegom de brief ondertekenen. Bij het aangeven van de getuigen geef je de volledige voor- en achternamen, de adressen en geboortedata. Vergeet niet om duidelijk aan te geven waar, hoe laat en wanneer je zou willen trouwen.

Vervolgens zorg je voor de juiste papieren:
– Geboorteakte met de namen van de ouders
– Bewijs van burgerlijke staat
– Een kopie van een geldig paspoort
– Kopie paspoort van de getuigen

Ondertrouw
Ga uiterlijk 2 weken voor je trouwdag in ondertrouw. Maak hiervoor een afspraak bij gemeentehuis Kranshi. Je hebt hiervoor een paar documenten nodig:
– Geboorteakte
– Bewijs dat je gescheiden bent (Indien van toepassing) of bewijs van overleden van partner (indien van toepassing)

Kosten trouwen
Maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren: ANG 100
Maandag tot en met vrijdag buiten kantooruren: ANG 250
Zaterdag of zondag en op feestdagen: ANG 250
Zondag tot en met zaterdag op buiten locaties: ANG 500
Het trouwboekje kost: ANG 32,50

Je aanvraag is nu volop in gang en nu kun je je focussen op de rest van je trouwplanning! Het uitzoeken van een jurk, gastenlijsten, de taart… Merci Wedding & Event Design helpt je hier graag bij!

Gewoon in het Nederlands!
Nederlands is een officiële taal op Curaçao. Je kunt dus heel makkelijk communiceren met de inwoners, wat wel zo fijn is tijdens je reis en tijdens het voorbereiden van jullie huwelijksdag. Bovendien kan de ceremonie gewoon in het Nederlands gehouden worden. Geen gedoe dus met gebrekkig Engels of miscommunicatie!

Een prachtige reis
Curaçao is een eiland met prachtige natuur, bijzondere bezienswaardigheden en talloze activiteiten. Tijdens jouw reis op Curaçao beleef je dan ook een geweldige tijd! Geniet van de witte stranden, bezoek Willemstad, ga zwemmen met dolfijnen of ga uit in een van de hippe beach clubs.

Kortom: Curaçao biedt vele mogelijkheden om jullie trouwdag tot een unieke ervaring te maken. Merci helpt om al jullie wensen te realiseren. Samen maken wij van jullie trouwdag op Curaçao een onvergetelijke ervaring. Bon bini!

With love, Merci Wedding & Event Design!