Bloemen houden van bruiden

Bloemen zijn niet weg te denken bij een bruiloft. Ze zijn mooi, feestelijk en geven jouw wedding een fleurig tintje. De keuze van een bruidsboeket is heel persoonlijk en het moet natuurlijk wel bij jouw jurk passen!

Er is op het gebied van bruidsboeketten echt van alles mogelijk. Laat je daarom goed informeren en adviseren door een ervaren bloemist. Zodra je de jurk hebt uitgekozen kun je gaan nadenken over welk boeket bij jouw look past. Natuurlijk kan een professionele weddingplanner je ook met raad en daad bij staan. Merci geeft je alvast wat fleurige tips!

Wedding-Planner

fotograaf: RiCon bruidsfotografie

Bekijk de trends

Heb je wat inspiratie nodig bij het kiezen? Online vind je gigantisch veel inspiratie en leuke ideeën. Zo worden trouwbloemen tegenwoordig ook wel als polscorsage aan de arm gedragen. Het boeket is duidelijk zichtbaar en je hoeft het niet continu vast te houden. Wat de kleuren betreft blijft wit onverminderd populair, maar ook felle kleuren zoals rood, oranje en roze zijn heel trendy. Nog een tip: kies bloemen van het seizoen. Dit is een duurzamere keuze en kan aardig in de kosten schelen. Wil je sowieso niet enorm veel van je budget aan het boeket spenderen, kies dan voor een simpel boeket met één bloemsoort!

Kies voor handzaam

Je hebt het boeket redelijk veel vast tijdens je bruiloft, dus het moet niet te zwaar zijn. Kies daarom voor niet al te veel bloemstelen. Zo draag je het boeket met plezier! Er zijn een paar boeket vormen die goed bij een bruiloft passen. Denk aan een funky, simpele biedermeier of een ‘flowy’ romantische waterval. Vraag de bloemist of je wat voorbeelden kunt vasthouden. Dan weet je zeker dat het boeket goed bij jou past en lekker draagt.

Complete look

Kleed je de ruimte waar de ceremonie, receptie en het feest plaatsvindt ook aan met bloemen? Leuk! Zorg er dan wel voor dat deze fleurige decoratie past bij het geheel. Het is dan mooi om de bloemen die in je bruidsboeket gebruikt worden terug te laten komen in de decoratie. Dat geldt natuurlijk ook voor de corsages van jouw bruidspersoneel (getuigen, ouders, bruidsmeisjes en-jonkers).

fotograaf: Anneke Veronika Photography

Bruidsboeket bewaren?

Wil je het boeket heel graag bewaren, kies dan voor bloemen waar minder vocht in zit. Deze drogen beter en zo blijft het boeket gedroogd ook mooi. Je kunt het bruidsboeket ‘aan de lucht drogen’. Hang ‘m op z’n kop op een donkere, droge plek. Zodra het boeket droog is kun je ‘m inspuiten met haarlak. Je kunt het boeket ook professioneel laten drogen. Zo ben je er zeker van dat je het aan je kleinkinderen kunt laten zien!

We hebben trouwens een leuk en informatief YouTube filmpje gemaakt met Tanja Verhagen van Bloemen & Zo uit Bergschenhoek, klik hieronder om het te bekijken. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!