Say yes to the suit!
De trouwjurk: eye catcher van een bruiloft, talk of the town…. Wat krijgt de bruidsjurk toch veel aandacht! Terecht! Maar het is net zo belangrijk dat de bruidegom er uit goed ziet en zich prettig voelt op jullie dag. Het gaat immers om het complete plaatje, toch? Dus mannen, ook jullie moeten met zorg een mooi trouwpak uitkiezen. Je kunt voor wat extra hulp natuurlijk een weddingplanner inschakelen. Hier geven we je alvast wat tips om je op weg te helpen.

Shop smart
Een trouwpak pak moet natuurlijk mooi passen bij de jurk van de bruid. Neem een stukje stof mee van de jurk als je gaat shoppen zodat de kleur van het pak goed bij de jurk past. Daarnaast is het belangrijk om de juiste stof te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan kasjmier, wol, tweed, katoen, polyester, linnen of zijde. Bij een winkel met kwaliteitspakken krijg je uitgebreid advies voor de juiste match!

Maatpak of trouwkostuum
Kies je voor een trouwkostuum dan kies je in de winkel uit de bestaande collectie. Deze pakken zijn eigentijds en modieus en kun je vaak meteen meenemen. Mocht er iets versteld moeten worden dan kan dat vaak al binnen een paar dagen. Een maatpak uitkiezen is wat bewerkelijker, maar dan krijg je echt een uniek pak! Een maatpak wordt speciaal voor jou gemaakt: jij kiest de stof, knopen, voeringen en accessoires. Het maken duurt vaak enkele weken maar daarna heb je een pak dat als gegoten zit!

mooie trouwpakken

© Rietbergh – fotograaf Marlon van Efferink

De stijl van het pak
Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een smoking, jacquet of rokkostuum. Afhankelijk van hoe formeel en chique je er uit wilt zien. Een smoking bestaat uit een jasje en een broek waarbij meestal een vlinderdas wordt gedragen. Als je je graag iets chiquer wilt kleden dan kies je voor het jacquet. Het jasje is lang en heeft rond weggesneden voorpanden en wordt gedragen met een gestreepte broek. Het is formeler dan een smoking. Het meest formele pak is het rokkostuum. Het jasje van dit pak is aan de voorkant kort met scherpe punten, maar heeft een lang achterpand.

Kortom, kies een pak dat bij jou past (en de jurk van jouw bruid!) en comfortabel zit. Dus mannen, ook de bruidegom moet er echt geweldig uitzien. Merci kent de meest exclusieve maatpakken winkels zoals Rietbergh in Westervoort waar je terecht kan voor advies op maat! Meer hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met ons.