Wat maakt een trouwdag nou zo speciaal? De meeste bruidsparen zeggen: om de dag te kunnen delen met naaste familie en vrienden. Je maakt samen herinneringen waar je jarenlang met elkaar aan terug denkt. Dat willen jullie vast ook! Dus zorg je ervoor dat je iedereen op tijd kunt uitnodigen. Iets dat je daar zeker bij kan helpen is de zogenaamde save the date kaart. Het is geen officiële uitnodiging maar wel een hele leuke manier om te vertellen dat je gaat trouwen. En om alvast aan je gasten te vragen of ze jullie trouwdatum vrijhouden. Wij vinden ze super handig, zeker als je in het buitenland gaat trouwen!


Le Chic cards

Waarom een save the date kaart?

Een save the date kaart is minder formeel dan een uitnodiging. Maar, dit betekent niet dat het vrijblijvend is: je stuurt de kaart dus alleen naar mensen die jullie daadwerkelijk willen uitnodigen voor jullie trouwdag. Met zo’n kaart kan de voorpret echt beginnen. En in het geval van een ‘destination wedding’ geef je jullie gasten genoeg tijd om eventueel de reis te regelen.


Weddingdeco.nl

En hoe ziet zo’n kaart er uit?

Wij krijgen regelmatig de vraag: wat zet je op een save the date-kaart? Eigenlijk kun je daar alles op zetten wat je al zeker weet, zoals de datum en de trouwlocatie. Je kunt je gasten met zo’n kaart ook alvast in de stemming laten komen. Bijvoorbeeld door een tipje van de sluier op te lichten: wordt het een tropisch feest of heeft de dag een bijzonder thema? Een ander leuk idee is om samen met je geliefde een zogenaamde loveshoot te doen. Met deze romantische foto’s geeft je de save the date-kaart meteen een persoonlijk en feestelijke tintje. We laten je graag wat voorbeelden van zo’n loveshoot zien ter inspiratie.

Meteen de gastenlijst op orde!

Alleen officiële genodigden ontvangen dus een save the date kaart. Jullie moeten daarom al vroeg in het organisatieproces na gaan denken over de gastenlijst. Dit kan soms een tijdrovend klusje zijn. Aan de andere kant: hoe eerder je weet hoeveel mensen er komen hoe meer duidelijkheid je kunt geven aan leveranciers zoals de locatie en cateraar. Dus het is zeker de moeite waard om hier op tijd mee te beginnen!

Heb jij een originele save the date-kaart gezien? Laat het ons weten via Facebook of Instagram door ons te taggen @merciweddingevents. We hebben nog veel meer handige tips voor het organiseren van jullie trouwdag. In onze checklist vertellen we je stap voor stap wat er geregeld moet worden en waar je aan moet denken. Wil je deze handige tool ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@www.merciweddingeventdesign.nl met daarin jouw trouwdatum.

With love, Merci Wedding & Event Design!