De meeste bruidsparen willen hun huwelijksdag graag afsluiten met een spetterend feest. Goede muziek is daarbij super belangrijk. Huur je een dj in of live muziek? Hoe krijg je alle voetjes van de vloer tijdens het feest? Maar ook een receptie kun je ‘aankleden’ met muziek. Denk aan een klassiek strijkkwartet of een funky jazz trio. Alles kan! Als het maar bij jullie en jullie grote dag past. We geven je graag wat tips.

Op een trouwdag kan op verschillende momenten muziek gespeeld wordt. Denk aan de entree van de bruid, de openingsdans of misschien tijdens een kerkdienst. Bij binnenkomst van het bruidspaar moet alle aandacht op hun gericht zijn. Door de muziek vlak voor binnenkomst in te starten lukt dat gegarandeerd.

Smaken verschillen

Als de bruid en bruidegom hele verschillende muziekstijlen hebben, dan is het misschien lastig om een goede speellijst of setlist samen te stellen. Maar als jullie nou allebei twintig van je favoriete nummers opschrijven, dan kunnen bands of dj’s aardig bepalen welke stijl voor jullie feest geschikt is. Vergeet niet om ook een lijstje te maken van muziek die absoluut niet gespeeld mag worden!

Wel of geen openingsdans?

De keuze voor openingsdans schept hoge verwachtingen, zowel bij het bruidspaar als bij de gasten. Dus denk er goed over na of het bij jullie en jullie trouwdag past. Als jullie het feest samen openen met een dans kies dan voor een nummer dat bij jullie past en niet te lang is. Een lang nummer zorgt er namelijk ook voor dat je lang in the picture staat (en niet iedereen houdt daar van!). Kies een nummer met een lekker volume. Te harde muziek klinkt als gedreun en zorgt ervoor dat niemand elkaar meer verstaat. En te zachte muziek is weer een mood killer.

Hot!

De laatste tijd is helemaal in om bruiloftsgasten te verrassen met een flashmob of een leuke choreografie (dance act). Als jullie weinig danservaring hebben dan is het verstandig om wat hulp in te schakelen of om op tijd met danslessen te beginnen. Het resultaat is vaak wel een stuk origineler en persoonlijker dan een traditionele openingsdans. Zorg er wel voor dat het binnen de stijl van jullie trouwdag past.

Check check, dubbelcheck

Tot slot, een extra check van de muziekinstallatie is echt de moeite waard. Als je een professional inhuurt dan weet je zeker dat dit gebeurt. Die weet dat muziek in elke ruimte anders klinkt! Een band of dj met ervaring begrijpt wat er nodig is om een mooi swingend feestje te creëren en zorgt er voor dat alle details tot in de puntjes geregeld zijn. Natuurlijk kun je ook een weddingplanner inhuren om je hiermee te helpen.

Merci staat voor jullie klaar! Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.