Als je zoveel tijd en moeite hebt gestopt in de ideale bruiloft, dan wil je natuurlijk dat deze goed vastgelegd wordt voor het nageslacht! Je wilt over een paar jaar nog steeds met plezier door je trouwalbum heen bladeren. Dus je wilt graag een goede foto- en/of videograaf! Ons advies: kies een professional, iemand die al vele bruiloften op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Een goede trouwfotograaf weet precies wat de belangrijke momenten zijn en zorgt er voor dat jouw dag van A tot Z wordt vastgelegd zonder in de weg te lopen. We geven je 3 tips bij het kiezen van de juiste fotograaf.

Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

Maak een afspraak

Door de trouwfotograaf persoonlijk te ontmoeten krijg je een beter beeld van zijn/haar manier van werken. En dan kun je meteen kijken of er ook een klik is. Door met een paar fotografen af te spreken vergroot je de kans dat je de juiste fotograaf kiest voor je bruiloft. Maar maak het je zelf vooral niet te moeilijk: 3 afspraken met verschillende fotografen is voldoende!

Onderzoek tijdens het gesprek of jullie een klik hebben met de fotograaf en of hij/zij goed aanvoelt waar jullie naar op zoek zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent, want nu is de tijd om vragen te stellen! Niet alleen om antwoord te krijgen op al je prangende vragen maar ook om de fotograaf beter te leren kennen. Je moet je natuurlijk wel op je gemak voelen voor zijn of haar camera.

Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

Stijl van de fotograaf

Het is uitermate belangrijk om te weten wat de stijl van de fotograaf is. Dus zorg ervoor dat jullie weten wat jullie aanspreekt voor je met een fotograaf in zee gaat. Denk bij verschillende stijlen aan:
– Strakke en stijlvolle foto’s die tot in detail zijn opgemaakt
– Spontane foto’s met een speelser effect
– Romantische foto’s die nabewerkt worden met veel roze en pasteltinten
– Kleurrijke foto’s of juist zwartwit

Neem anders ook een kijkje op mijn YouTube kanaal waar zeer ervaren trouwfotograaf Rika Conradi wat tips en advies geeft.

De pre-wedding shoot

Twijfel je nog? Misschien is een pre-wedding of een love shoot dan een goed idee. Je krijgt dan een duidelijk beeld van hoe de fotograaf werkt. Bovendien kunnen jullie alvast wennen aan de fotograaf en het poseren voor de camera. Deze foto’s zijn natuurlijk perfect voor een save-the-date kaart of jullie uitnodiging.

Tot slot, regel de fotograaf op tijd! Veelgevraagde fotografen hebben een drukke agenda. Merci helpt je graag met het vinden van de ideale trouwfotograaf. De foto’s bij deze blog zijn bijvoorbeeld gemaakt door Marnix de Stigter Bruidsfotograaf. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op.