Het is weer winter! Voor sommigen een gruwel maar anderen genieten er enorm van. Een groot aantal mensen denkt ook dat de winter niet de beste tijd van het jaar is om te trouwen. Maar waarom eigenlijk? Trouwen in de winter heeft een groot aantal voordelen en kan net zo magisch en romantisch zijn als een lente- of zomerbruiloft. Geloof je het niet? Lees dan gauw verder!

1. jouw gasten hebben zin in een feestje

In de zomer vinden normaal gesproken aardig wat trouwerijen plaats. Het kan zo maar gebeuren dat jij (en jouw gasten) voor meerdere bruiloften worden uitgenodigd. Na het zoveelste ja-woord is het speciale er dan wel een beetje van af. Ceremonie, toast, first dance en afreizen naar weer een ander bruiloft kan een wedding burn-out veroorzaken. In de winter is het drukke trouwseizoen over en zullen je gasten zin hebben in een bruiloft. Bovendien heb je geen last van mensen die weken op vakantie zijn zoals in de zomermaanden!

2. je favoriete leveranciers zijn nog beschikbaar

Tijdens het hoogseizoen zijn de beste leveranciers veel eerder volgeboekt dan in de winter. Dus je moet of heeeeel vroeg weten welke fotograaf, bloemist, weddingplanner, band/dj, ceremoniemeester, stylist en locatie je wilt. Of je moet soms genoegen nemen met second best. Als je in de winter gaat trouwen heb je wat meer tijd om dingen te regelen en zijn jouw favoriete leveranciers veel vaker nog beschikbaar.

3. je krijgt betere service

Doordat het wat rustiger is in wedding-land krijgen jullie alle aandacht. In de zomer moeten leveranciers vaak meerdere trouwerijen managen. In de winter hebben ze alle tijd om jullie de beste service te verlenen. (En pst, een geheimpje, in de winter kunnen de tarieven soms wat gunstiger uitvallen).

4. geen plan B nodig

Plan b? Nee hoor in de winter niet. De meeste wintertrouwerijen zijn toch binnen, dus come rain or shine, jouw bruiloft wordt toch wel een geweldige dag.

5. jouw bruiloft is uniek

Okay, trouwen in de zomer heeft zo zijn voordelen and we all love it. Trouwen in de herfst levert met haar kleurenpracht mooie plaatjes op. Maar trouwen in de winter is sprookjesachtig en extra romantisch. En dat betekent ook unieke plaatjes in jouw trouwalbum. En als moeder natuur een beetje meewerkt heb je ook nog eens een laagje magische sneeuw als achtergrond.

6. december feestmaand

December is natuurlijk een echte feestmaand waarbij iedereen al goedgehumeurd is èn in de stemming voor een feestje! En tijdens jouw bruiloft komen al je vrienden en familie samen. Dus zie het als kerst en Oud en Nieuw in 1! Knallend het jaar uit en het nieuwe jaar in, en ook nog eens in een geweldige jurk 😉 wie wil dat nou niet?

Ricon Bruidsfotografie – www.huwelijksfotografe.nl

7. warme chocolademelk

Yep, je kunt warme choco met slagroom serveren en niemand staat er van raar te kijken. Of wat dacht je van glühwein? Regel een paar cozy vuurkorven en warme dekentjes en rooster samen met je gasten marshmallows boven een knisperend vuurtje. Origineel en romantisch!

8. alle kleuren kunnen gebruikt worden

Met een winterwedding kun je helemaal los gaan met kleuren. Echt elk kleurenpallet of thema is mogelijk. Alvast een paar ideetjes: wat dacht je van rustiek en robuust met bovengenoemde vuurkorven en warme choco. Of juist glamour en élégance met stijlvolle en lekker glimmende decoraties.

9. de lage zon zorgt voor mooie licht

In de winter staat de zon wat lager waardoor het licht mooi zacht is. De perfecte omstandigheden om foto’s te maken, vooral in de ochtend. Maar aangezien het vroeg donker wordt kun je lekker op tijd wat sunset foto’s maken.

10. verwen jezelf met een honeymoon in een warm land

Wanneer het koud is in ons kikkerlandje kunnen we warmte en zonneschijn extra waarderen. Dus na een winterse bruiloft geniet je nog meer van een huwelijksreis op een tropische bestemming. Er is toch niets fijner dan samen met je geliefde te genieten in een warm land.

Ik geloof in de magie van een winterse bruiloft en hopelijk overtuigen deze 10 redenen voor een winterse bruiloft jullie ook. Mochten jullie behoefte hebben aan wat persoonlijk advies en meer inspirerende ideeën, Merci staat voor jullie klaar! Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Debby Elemans Photography – www.debbyelemans.nl